Blog

Transformarea uluitoare a lui Betty White

Lumea a fost înzestrată cu iubita Betty White înainte felia de pâine era chiar un lucru . Și într-o viață de aproape 100 de ani, ea a petrecut un numărul record al celor de la televizor . 'Nu-mi amintesc anii '80 ... asta a fost înainte de vremea mea' White a glumit cuCNN .Modestă și plină de sine, se grăbește să repete un compliment binemeritat sau un premiu câștigat din greu, ca și cum ar fi evitat cu blândețe un cadou al altcuiva. Dar chiar și așa, lauda continuă să vină.'Există un motiv pentru care există o singură Betty White, ' Jamie Lee Curtis o singura data spus , „[Betty], ai ... avut o sănătate bună și oportunități fantastice și i-ai eliminat din stadion.”


„Când mă gândesc la Betty White, o văd întotdeauna cu un zâmbet deschis,” Rue McClanahan - ahem,Blanche Devereaux- a spus, amintindu-și cea mai apropiatăFetele de Auramic. Fața strălucitoare a lui White, obrazul roz, ochii strălucitori și spiritul irezistibil de cald fac din acest interpret, producător și scriitor extraordinar de talentat o femeie care a făcut totul și și-a găsit fericit drumul în inimile Americii, de nenumărate ori. Și dacă asta Campania GoFundMe „protejarea lui Betty White de 2016” a fost o indicație, White, în vârstă de 95 de ani, a devenit o comoară națională indispensabilă, adorată de generații de fani -încăîncântându-ne cu simțul umorului ei impecabil. Să aruncăm o privire asupra transformării uimitoare a acestei femei incredibile.

Micuța Betty White își face debutul mare

Transformarea uluitoare a lui Betty White: Micuța Betty White își face debutul mare

Născut la 17 ianuarie 1922 , în afara orașului Chicago, Illinois, Betty White s-a mutat la Los Angeles când avea doar 2 ani. „Tatăl meu Horace era un vânzător ambulant care ne-a mutat familia în California în timpul Marii Depresii”. White a distribuit . „Aveau simțuri delicioase ale umorului”, a spus White Paradă , vorbind despre tatăl ei care i-a spus glume din călătoriile sale și despre eamamă, care a fost la fel de joc de ridicat. „Se vor întoarce dintr-o plimbare cu un câine, spunând:„ Betty, ne-a urmat acasă. Îl putem păstra? Părinții mei aveau o pisică pe nume Toby căreia îi plăcea să stea pe pătuțul meu. Mama mea a spus întotdeauna că, dacă Toby nu ar fi aprobat copilul, s-ar fi întors direct la spital.

Toți cei adoptați animale de companie ar crea o bază pe care White își va construi pledoaria pe tot parcursul vieții pentru animale. Iar dragostea aceea a adâncit. „Am încheiat odată cu 26 de câini”, a spus White .

Betty White a slăbit-o în Beverly Hills

„Nu cred că California era un stat la acea vreme”, a glumit ea . „Cred că a fost un teritoriu sau un pământ nedescoperit”. Era 1924 și California fusese oficială timp de 74 de ani când Betty White a călcat pentru prima dată în Golden State la vârsta de doi ani.


Poate că a fost unicul copil, dar White s-a împrietenit în curând cu nimeni altul decât legenda comică Lucille Ball. - Mama și mama ei erau cei mai buni prieteni , 'a împărtășit cu ea Atlanticul . „Deci, Lucille ar fi cea cu care ai crede [aș vrea să lucrez mai târziu], dar a fost ca minea fostlucrând cu ea pentru că eram prieteni. Cei doi vor rămâne apropiați, în timp ce își sculptaseră cariere legendare ca femei în televiziunea timpurie, apărând ulterior împreună într-un reporniți un joc popular Super Parolaîn 1986, cu trei ani înainte Moartea lui Ball în 1989 .Betty White a jucat un orfan popular

Transformarea uluitoare a lui Betty White: Betty White a jucat un orfan popular

Întrucât întreaga țară se confrunta cu cea mai mare prăbușire bursieră înregistrată, un uimitor 3,2 milioane și-au pierdut locurile de muncă până în 1930, Betty White, în vârstă de 8 ani, și-a rezervat primul concert showbiz pe prima platformă media difuzată - radioul. Spectacolul a fost numitEmpire Buildersiar ea a jucat rolul unui orfan schilodit .


„Radio-ul este minunat”, White și-a amintit cu drag, „Nu trebuie să-ți pui genele și îți citești replicile”. Albului îi place să glumească că „a început în„ televiziunea silențioasă. ”Dar, deși poate că a orbit undele, ea și-a pus deja ochii pe lucruri mai mari.

Betty White a fost o fată Harajuku înainte de a fi un lucru

Transformarea uimitoare a lui Betty White: Betty White a fost o fată Harajuku înainte de ea

Chiar dacă a crescut lângă cele mai mari studiouri de la Hollywood, Betty White și-a încurajat propria pasiune unică. „Nu am fost niciodată atât de conștient de lucrurile de la Hollywood”, ea a împărtășit-o . „Am fost întotdeauna scriitor. Am scris piesa de absolvire la Horace Mann Grammar School din Beverly Hills. Și, bineînțeles, așa cum ar face orice fată americană cu sânge roșu, m-am scris eu în frunte. Și bug-ul showbizului m-a mușcat! ' Scenariul ei de debut?Țara Soarelui Răsare, o piesă în stil teatral japonez White a scris în 1934, cu rolul ei însuși în vârstă de 12 ani.


Apoi, a renunțat la lucrurile scrise aproape înainte de a începe. - Acolo esteșuncăîn mine a arătat prima dată. Abia așteptam să absolv și să mă împotrivesc cu un public gâfâit ”, își amintește ea în colecție Femeile pioniere în televiziune . Mai târziu, într-o producție deMândrie și prejudecată, „Atunci bug-ul chiar a mușcat.”

Betty White a aterizat un concert la televizor pe măsură ce era inventat

Transformarea uimitoare a lui Betty White: Betty White a aterizat un concert la televizor pe măsură ce era inventat

După ce a studiat pentru a fi cântăreață de operă în timpul liceului, în 1939, Betty White a fost supusă pentru a cânta „Spirit Flower” la ea absolvirea liceului Beverly Hills . Acolo, la doar 17 ani, va fi descoperită de câțiva oameni care experimentaseră cu camere TV. A sărit la șansă.

„A fost un lucru nou cu care experimentau la New York, dar nu aveam nimic asemănător aici,” Ea a spus De culise . „Așa că au transformat etajul al cincilea al clădirii Packard în centru într-un studio pentru acea noapte, iar luminile erau atât de fierbinți și atât de strălucitoare. Am purtat machiaj maro și ruj maro. Pur și simplu picuram transpirație. [Semnalul TV] a trecut de la etajul cinci la primul etaj. Purtă sunet, nu bine, dar purta. A fost o experiență interesantă. Micul vis că aș termina cu mijloacele mele de existență fiind televiziunea, [de la început] cântând o piesă la televizor. ' Ea începea ceea ce avea să devină o carieră de actorie care se întinde pe 78 de ani - și conta.

Betty White a renunțat la visele sale pentru al doilea război mondial

Transformarea uluitoare a lui Betty White: Betty White a renunțat la visele sale pentru al doilea război mondial

Așa cum începea promițătoarea carieră de televiziune a tinerei Betty White, Statele Unite au intrat în al doilea război mondial în 1941. White și-a pus în așteptare aspirațiile, și s-a alăturat Serviciilor voluntare pentru femei americane . Purta uniformă și conducea un camion de aprovizionare până în cartierele temporare ale trupei de pe Hollywood Hills. Seara, îmbrăcase o rochie și dansa noaptea cu soldații, înainte ca aceștia să fie expediați peste ocean. „A fost un moment ciudat și fără echilibru cu orice,” a spus ea în interviu, „prin care sunt sigură că trec tinerii acum. Nu vom învăța niciodată. Nu vom învăța niciodată.


La acea vreme, s-a jucat cu o zi devenind pădurar , dar s-a îndrăgostit încă o dată de actorie.Șiun frumos pilot al forțelor aeriene.

Betty White s-a căsătorit cu eroul ei de război

Transformarea uimitoare a lui Betty White: Betty White s-a căsătorit cu eroul ei de război

După terminarea războiului în 1945, Betty White, în vârstă de 23 de ani căsătorit și a plecat cu mașina în Ohio pentru a locui cu soțul ei, pilotul Dick Barker . 'Oh, a fost un coșmar', și-a amintit ea . Era o fată din California cu adevărat încercată și adevărată. Și oricât de mult i-a plăcut animalele, a fost un pește scos din apă la ferma de pui Barker's Midwest. Mai tarziu, într-un interviu cu AARP , White sa uitat înapoi la motivul pentru care relația a eșuat, spunând: „Nu m-aș fi căsătorit cu primul meu [soț]. M-am căsătorit cu prima mea pentru că am vrut să dormim împreună. A durat șase luni și am stat șase luni în pat. [Dar căsătoria] m-a ajutat să apreciez adevăratul lucru când a apărut. '

Cuplul divorţat mai târziu în acel an. Dar, în timp ce părea fermecată în eforturile sale profesionale, următoarea ei încercare de viață de căsătorit ar fi lovit aproape imediat un alt nod .

Betty White a încercat dragostea a doua oară

Transformarea uluitoare a lui Betty White: Betty White a încercat a doua oară dragostea

La 27 de ani, Betty White a decis să ia o lovitură căsătorie din nou. De data aceasta, cu agent de talente și formularele îl cunosc pe Lane Allen . S-au separat după mai puțin de un an de căsătorie, divorțând în cele din urmă pentru că White a vrut să se concentreze asupra carierei sale. Allen își dorea copii. Imaginând viața unei femei de carieră, comparativ cu cea a unei gospodine, „știam că nu mă voi mulțumi să rămân doar acasă. Știam că o carieră era foarte mult în viitorul meu, așa că am decis să nu am copii ”. spuse ea în ea Portret intim pe viață . A fost hotărâtnualegerea populară din 1949. „În acele vremuri, oamenii nu înțelegeau asta la fel de mult ca acum”.

- Băiete, simți că ai renunțat la curs, vreau să spun, este teribil, auto-învingător. Eșecul tău, nu al nimănui. Cu Lane, nu am reușit să mă ridic la înălțimea felului de soție pe care și-a dorit-o. a spus ea în interviu. Întorcându-se cu părinții ei pentru a doua oară, ea și-a amintit: „Mi-a fost rușine să spun oricui că locuiam încă acasă, pentru că până atunci trecuseră anii”.

Betty White și-a pus la cale prima pauză mare la televizor

Transformarea uimitoare a lui Betty White: Betty White și-a pus la cale prima pauză mare la televizor

Betty White a obținut o slujbă de găzduire peHollywood la televizorspectacol de varietăți cu Al Jarvis în 1949, când avea 27 de ani. Spectacolul a durat cinci ore pe zi, timp de cinci zile pe săptămână - și nu a inclus niciun scenariu. 'Al a fost unul excelent cu care a lucrat. Arunca ceva asupra mea și aș încerca să fiu acolo pentru a-l bate înapoi. A fost ca și cum ai merge la facultatea de televiziune. Astăzi nu primești acest gen de experiență.

„Televiziunea abia începea. Al Jarvis era disc jockey la radio și a decis să înceapă o emisiune de televiziune. White a distribuit . White și Jarvis se răsfățau reciproc, discutau cu oaspeții și spărgeau câteva glume. Șefilor de stație le-a plăcut atât de mult, încât au început programul de filmare la cinci ore și jumătate pe zi, timp de șase zile pe săptămână - fără concediu liber. Și totul a fost împușcat în direct. „Orice s-ar fi întâmplat, trebuia să te descurci. Oricine a intrat pe acea ușă era și tu i-ai intervievat. Ea a spusNPR . Succesul ei cu spectacolul i-a permis să înființeze Bandy Productions, încununând-o drept una dintre primele femei producătoare din afaceri . Cu asta, își va crea propriul spectacol.

Betty White și-a schimbat numele în Elizabeth

Primul sitcom live al lui White Viața cu Elizabeth a lovit micul ecran în 1952, cu Betty White, în vârstă de 30 de ani. „Bineînțeles că atunci, nu am vrut să o facem în direct, ci doar nu am știut cum să înregistrăm lucrurile” a spus eaSNLpublic când a găzduit în 2010.

- Nimeni nu-și aminteșteViața cu Elizabeth, Ea a spusPBScu un râs „Nu s-au născut cândViața cu Elizabetha fost pe!' Ea a continuat: „George Tibbles și eu l-am produs, iar el l-a scris, iar el mă va conduce la muncă și vom face un fel de ad-lib ceea ce vom pune în spectacol în acea săptămână. Am avut aproximativ 1,95 dolari pentru un buget pentru fiecare spectacol. ' White a aruncat cu umilință un traseu pentru ca buna ei prietenă de comedie să-și prezinte propriul spectacol:Iubesc pe Lucy. Chiar dacăViața cu Elizabethnu a rezistat testului timpului, White a câștigat primul ei Emmy pentru cea mai remarcabilă personalitate feminină din acel an.

Betty White a găsit dragostea adevărată într-un spectacol de jocuri

Transformarea uimitoare a lui Betty White: Betty White a găsit dragostea adevărată într-un spectacol de jocuriBryan Bedder /

Betty White a luat o turnură ca panelist invitat la spectacolul popular de jocuriParola în 1963, în doar a treia săptămână de înregistrare. Ea a atras atenția prezentatorului de spectacole dapper Allen Ludden. „Era fermecător, era atât de drăguț” Spuse White. În timp ce White, în vârstă de 41 de ani, era fericită trăind singura viață, spune eaParolacreatorul spectacolului Bob Stewart a alertat-o ​​cu privire la unele din culise care schemau: „Când am părăsit spectacolul, Allen a spus„ Mă voi căsători cu acea femeie. ”După o respingere inițială, i-a trebuit un an întreg să spună da. Ea spune acum acesta este cel mai mare regret al ei : pierderea unui an întregnuspunând da iubirii vieții ei.

White și Ludden au trăit fericiți împreună cu cei trei copii adolescenți ai lui Ludden - și câinii adoptați ai lui White. După ce s-a decis împotriva propriilor copii și a fost crescută ca unicul copil, „A fost nevoie de multă adaptare din toate părțile”, a recunoscut ea, pentru responsabilitățile ei familiale instantanee. Ludden a murit de cancer în 1981 , și pentru prima dată în viața ei, White a suferit pierderi devastatoare . De ce nu s-a recăsătorit niciodată, White i-a spus lui Anderson Cooper cu o levitate dulce-amăruie, „Am avut dragostea vieții mele. Dacă ai avut cele mai bune, cine are nevoie de restul?

Betty White s-a agitat cu fiare exotice

Transformarea uluitoare a lui Betty White: Betty White a devenit plină de viață cu fiare exotice

În 1971, Betty White a creat, a scris, a găzduit și a distribuit un talk-show prietenos cu animalele Setul pentru animale de companie . „Am scris un spectacol în care aș alege un prieten celebru și animalul lor de companie, le-aș aduce în aer ... și aș scrie spectacolul în funcție de interesul lor față de animale”. a împărtășit-o într-un interviu . „Am avut elefanți, am avut un bivol de apă ... am avut cinci lei într-o zi ... un armăsar, o iapă și un mânz. A fost cea mai fericită pe care am fost-o vreodată la televizor.

Albul este un susținător al bunăstării animalelor pe tot parcursul vieții. Când a fost întrebat cum a început, ea răspunde: „În pântece. Mama și tatăl meu erau la fel. Implicat intim cu Asociația Grădina Zoologică din Los Angeles de peste 50 de ani, White i-a spusLos Angeles Times în 2017, „Iubesc animalele în mod evident și iubesc grădinile zoologice bune. Aceasta este cealaltă casă a mea. Nu pot scăpa de mine.

Betty White a aterizat spectacolul The Mary Tyler Moore

Transformarea uluitoare a lui Betty White: Betty White a aterizat spectacolul Mary Tyler Moore

„Într-o sâmbătă dimineață am primit un telefon de la [creatorul spectacolului] Allan Burns și mi-a spus:„ Vrei să faci spectacolul nostru săptămâna viitoare, avem un personaj al unei gospodine fericite care este bolnavăBetty White de tipși nu putem găsi pe nimeni. Vrei să intri? ' White, în vârstă de 51 de ani, a acceptat rolul dintr-un singur episod în 1973 și a înregistrat spectacolul. A încântat producătorii și, la scurt timp, a devenit un personaj recurent până la sfârșitul seriei, în 1977. De două ori la rând, White a câștigat Emmy pentru rolul ei în spectacol ca Sue Ann Nivens .

Pana cand Moartea lui Mary Tyler Moore în ianuarie 2017 , White a păstrat legătura strânsă cu bunul ei prieten și cast-mate, chiar dacă cei doi locuiau pe coastele opuse - Moore în New York și White în Los Angeles. Ea a scris pe Twitter despre trecerea prietenei sale , amintindu-și de prietenii și soții lor din acel moment, ' Mary Tyler Moore , Grant Tinker, Allen Ludden și cu mine am avut unele dintre cele mai bune momente din viața mea împreună. Era specială.

Betty White a dat lovitura la Miami cu The Golden Girls

Da, știi piesă tematică . La frageda vârstă de 63 de ani și cea mai în vârstă membru al distribuției, Betty White și-a atras cel mai memorabil rol până în prezent: iubita cadet spațial Rose Nylund pe Fetele de Aur în 1985. „Rose nu este inteligentă, ci doar se îndreaptă spre un tambur diferit, atât. Rose crede că orice i-ar spune cineva, „o radiere White a împărtășit într-un interviu cuASTĂZI în 1987. „Ne distrăm atât de mult, ar trebui să existe o lege împotriva ei. În afara camerei, ne adorăm reciproc. Dacă noi patru nu ne-am înțeles sau ne sprijinim reciproc, nu știu cum puteți fi amuzant.

Dar White fusese inițial susținut pentru rolul lui Blanche. - Am ieșit dinSpectacolul Mary Tyler Moore, jucând rolul nimfomanului din cartier ', a spus White, referindu-se la rolul ei de Sue Ann Nivens. Dar, în loc să fie tipografiat într-un rol similar, White a trebuit să-și arate cotletele jucând un personaj foarte diferit: Rose. - Ei bine, nu știam cine Rosea fost... și am fost încântat. Deși unii ar putea spune că este cel mai mare rol al ei, cu siguranță nu ar fi ultimul ei.

Betty White s-a înfierbântat în Cleveland

Transformarea uluitoare a lui Betty White: Betty White s-a încins în Cleveland

Betty White trebuia să facă o stea invitată doar în episodul pilot din 2009. „Nu am nicio treabă să fac atât de mult, la această vârstă, de dragul cerului”. White, în acel moment 87, a recunoscut . Dar candFierbinte în Clevelanda fost preluat pentru seriale în decurs de trei săptămâni, White s-a sărit la bord, rămânând un membru al distribuției obișnuit prin finalul seriei în 2015 .

„Tot ce îți poți imagina despre lucrul cu Betty White în fiecare zi timp de șase sezoane - cum ai visa să fie - nu atinge nici măcar cum este cu adevărat. O iubim atât de mult și ea a inspirat pe toată lumea, în fiecare zi, creatorul seriei Suzanne Martin a împărtășit cuTHR .

Betty White nu a vrut să găzduiască SNL

Transformarea uluitoare a lui Betty White: Betty White chiar nu a făcut-o

La începutul carierei sale, legenda comediei nu se bucura de găzduireNoaptea de sâmbătă în direct. Deloc. „Am refuzat-o de trei ori,” Ea a spusTimesTalks . „Este un spectacol atât de orientat spre New York, și sunt un californian atât de evident, mi-a fost frică să nu mă simt ca un pește din apă. M-am speriat, este ceea ce am fost. Betty White a găzduit în cele din urmă după ce a spus nu a patra oară și apoi un da. Ea și-a depășit cea mai mare teamă: cărțile-tac, pe care nu a trebuit să le folosească niciodată în carieră - și a găzduit spectacolul în 2010, când avea 88 de ani și gazda cea mai mare a emisiunii . „Mă bucur că am făcut-o pentru că a fost înfricoșător, dar a fost o experiență extraordinară și m-am simțit bine.”

Reticența ei de a găzdui a fost parțial influențată de o pentru a o aduce la spectacolul de comedie târziu. Dar nu, nu o vei surprinde niciodată pe White pierzând timpul derulând actualizările de stare ale prietenilor ei. „În ziua mea, vedeam poze cu oameniivacanțea fost o pedeapsă, a glumit ea în deschiderea eiSNLmonolog.

Betty White are fântâna tinereții încuiată

Transformarea uluitoare a lui Betty White: Betty White

A început 95 de ani în 2017, și spiritual și fermecător ca întotdeauna, este ușor să ne întrebăm cum este Betty White îl scoate . „Sunt un pic dependent”, ea râde . Vorbește despre borcanul uriaș de lemn dulce pe care îl ținea în eaFierbinte în Clevelandvestiar. „Ea mănâncă porcării”, fostul cast-mate A spus Jane LeevesNe . 'Red Vines, hot dog, cartofi prăjiți și Diet Coke. Dacă asta este cheia, poate că ea este conservată din cauza tuturor conservanților.

White a reușit, de asemenea, să aibă patru ore de somn pentru întreaga ei viață. „Dacă primesc patru ore bune, mă refer cu adevăratbunore, apoi sunt bine. Le-a spus doamnelor dinPrivelistea . Poate dezvăluind secretul real al vieții ei îndelungate și al sănătății sale mari, i-a spus-o lui Katie Couric „Atâția oameni gândesc negativ. Știu că sună plictisitor, dar sunt un gânditor pozitiv ... de aceea am rămas fericit toată viața. Trebuie să o treci ... Un picior în fața celuilalt.

Betty White nu se oprește

Transformarea uluitoare a lui Betty White: Betty White

Există ceva la Betty White care o face să se simtă ca femeia către care vrei să aspiri, precum și bunica iubitoare cu care vrei doar să împărtășești niște fursecuri proaspăt coapte. Ea este în același timp o legendară pionier al televiziunii , actriță revoluționară , record castigator al premiului , și generos activist pentru animale . Și chiar luând în considerare realizările ei, care continuă să cadă din fălci, continuă să împărtășească cu grație fiecăruia dintre noi, spiritul ei autentic, unic. Deși nu s-ar lăuda niciodată cu asta, este fericită să continue mai departe cât o vom avea. După cum o spune ea „Sunt cel mai norocos lat pe două picioare.”

Poate dacă putem să ne ținem doar de zâmbetul ei, de strălucirea ei comică și de bucuria ei, vom reuși să o păstrăm pentru totdeauna.

Alții Sunt Interesați

Facebook instagram