Blog

Poate ochii tăi să se blocheze de fapt în timp ce sunt încrucișați?

Este una dintre cele mai vechi lecții pe care mulți dintre noi le-am auzit încă din copilărie: Dacă părăsiți ochi încrucișate prea mult timp, vor rămâne blocate în acest fel. Nimeni nu știe exact cum a început de fapt această idee a ochilor care se blochează dacă îi traversezi, dar părinții epuizați din întreaga lume ar putea risca o presupunere.


Din fericire, aceasta este o poveste din copilărie pe care cu siguranță o puteți ascunde la mitologie, împreună cu afirmația că strabismul mult vă va afecta permanent vederea sau mâncați mult morcovii îl vor îmbunătăți . Conform KidsHealth , niciuna dintre aceste afirmații nu este adevărată de la distanță.

Se pare că ochii tăi sunt meniți să se apropie și vor reveni întotdeauna la normal, conform Institutul VMR . De fapt, încrucișarea ochilor este într-adevăr doar creșterea mișcării naturale a privirii atunci când încercați să vedeți ceva de aproape și nu vă va dăuna permanent, conform Institutul Fort Lauderdale Eye .

Încrucișarea ochilor poate provoca tulpini

Poate ochii tăi să se blocheze efectiv în timp ce sunt încrucișați?

Cu toate acestea, asta nu înseamnă că vrei să îți petreci tot timpul cu ochii încrucișați. Dr. Richard Rosen, director de cercetare oftalmologică la New York Eye and Ear Infirmary, explică ABC News că încrucișarea ochilor și menținerea lor în acest fel poate provoca cu siguranță oboseală a ochilor. Ca urmare, s-ar putea să vă confruntați cu zvâcniri sau spasme, deci este ceva de reținut.

Există un alt mare mit despre ochi pe care mulți dintre noi îl acceptăm ca fiind complet adevărați. De exemplu, știați că a sta prea aproape de televizor nu vă va afecta de fapt ochii sau vederea? Dr. Rosen spune, de asemenea, că adevărata problemă este că mulți oameni nu vor clipi dacă sunt prea aproape de un ecran și asta poate provoca lacrimi minuscule în ochi, care sunt temporare. „Dacă o peliculă lacrimală este puțin pe partea uscată, deoarece nu clipește suficient ... atunci calitatea vederii are de suferit. Este un fel de fenomen temporar ', afirmă el.


Alții Sunt Interesați

Facebook instagram