Blog

De ce nu ar trebui să vă igienizați niciodată masca de față în cuptorul cu microunde

Cand CDC a emis recomandarea sa de a purta măști de față ca protecție împotriva coronavirusului, nu spunea prea multe despre cât de des sau despre cum ar trebui spălate măștile de pânză. Cert este că o mască de față din pânză trebuie spălată în mod regulat, în funcție de cât de des este utilizată, pentru a evita formarea de germeni și pentru a preveni contaminarea încrucișată. Dar există vreo cale mai ușoară?


O modalitate de sterilizare a măștii de pânză este să o lăsați să stea în apă clocotită timp de cinci minute - dar spun experții Știința populară că fierberea poate deteriora sau avea impact asupra respirabilității măștii. Pentru a vă asigura că masca dvs. poate fi încă folosită, țineți-o de lumină pentru a vă asigura că nu există zone subțiri în care s-ar putea forma o gaură, permițând virusului să treacă. Pentru a vă asigura că masca dvs. de pânză continuă să ofere protecție împotriva COVID-19, nu ar trebui să vă fierbeți masca de mai mult de 10 ori.

Dezinfectarea unei măști de pânză într-un cuptor cu microunde nu este o opțiune sigură

De ce nu ar trebui să vă igienizați niciodată masca de față la cuptorul cu microunde: dezinfectarea unei măști de pânză la cuptorul cu microunde nu este o opțiune sigură

O altă modalitate de a curăța masca de față din pânză, introducând-o în mașina de spălat și folosind ciclul apei calde cu temperaturi ale apei stabilite la 140 de grade Fahrenheit, despre care Organizația Mondială a Sănătății spune că este suficientă pentru a trata hainele și țesăturile contaminate. Dacă nu intenționați să rulați mașina de spălat pentru o sarcină mică,Știința popularăspune, de asemenea, că vă puteți înmuia măștile de față într-o soluție de înălbitor, formată dintr-o linguriță de înălbitor pentru fiecare litru de apă. Înmuiați masca timp de cinci minute înainte de a o clăti sub robinet până la 15 secunde, apoi lăsați măștile să se usuce sau rulați-o prin căldura mare a unui uscător.

Există un singur mod în care toți pompierii și autoritățile cred că nu ar trebui să vă sterilizați masca și asta este prin introducerea ei într-un cuptor cu microunde. Pompierii spun că măștile de pânză se pot supraîncălzi și pot lua foc, deoarece mai mulți proprietari de măști din New Hampshire par să fi aflat calea grea. Dacă nu reușiți să vă spălați măștile de pânză după ce ieșiți de fiecare dată, cel mai bun pariu este să păstrați mai multe dintre ele la îndemână, astfel încât să vă puteți spăla masca imediat ce ajungeți acasă (prin Bună menaj ). Pe cât de util este cuptorul cu microunde, cu siguranță nu este cel mai bun instrument pentru igienizarea măștilor de față.

Alții Sunt Interesați

Facebook instagram