Blog

Când mănânci spanac în fiecare zi, asta se întâmplă cu corpul tău

Nu există nicio îndoială că spanacul este unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le poți mânca. De sine revista oferă acestei legume verzi, cu frunze, un scor de 91 din 100 pentru echilibrul nutrienților, ceea ce înseamnă că este o nutriție complet echilibrată și completă. Spanacul are o mulțime de elemente esențiale vitamine și este sărac în calorii, făcându-l un aliment popular pentrupierdere în greutate. Poate fi ușor adăugat la o multitudine de feluri de mâncare; poti gatiti cu spanac sau pur și simplu mâncați-l crud. Funcționează pentru orice masă a zilei (salut, suc verde).


Este, evident, o mâncare versatilă, deci ce să nu iubești? Există mai multe beneficii în consumul acestei plante bogate în nutrienți, dar are vreun efect negativ asupra corpului tău? Este prea mult spanac rău pentru sănătatea ta? Și în ce moduri beneficiază corpul tău? Continuă să citești pentru a afla ce se întâmplă cu corpul tău când mănânci spanac în fiecare zi. S-ar putea să fii surprins de ceea ce afli.

Consumul de spanac în fiecare zi vă va oferi o piele sănătoasă

Când mănânci spanac în fiecare zi, acest lucru se întâmplă cu corpul tău: consumul de spanac în fiecare zi îți va oferi o piele sănătoasă

Spanacul conține antioxidanți, care vă pot ajuta să vă protejați pielea, potrivit Clinica Mayo . Vezi, radicalii liberi , un tip de moleculă, poate deteriora colagenul din piele sau chiar poate răni ADN-ul pielii, Allure a explicat. Și acolo intervin antioxidanții. Ei luptă împotriva radicalilor liberi înainte ca aceștia să se poată lega de celulele pielii și să facă daune.

Formă a remarcat, de asemenea, antioxidanții din spanac, numindu-l „ superaliment „asta este bine pentru pielea ta. Asta nu numai datorită conținutului său de antioxidanți, ci și pentru că conține vitaminele E și C. Un articol publicat în revista științifică Nutrienți a dezvăluit că vitamina E acționează ca un protector pentru piele împotriva deteriorării UV. Așadar, consumul de spanac vă poate ajuta să vă protejați pielea de soare .

Un studiu înJurnalul Internațional de Științe CosmeticeDe asemenea, a analizat vitamina C și a afirmat că susține colagenul din piele. Conform WebMD , colagenul previne ridurile și favorizează elasticitatea pielii, ceea ce înseamnă în esență o piele cu aspect mai tânăr. Vitamina C din spanac poate ajuta colagenul să-și facă treaba și să-ți mențină pielea tânără.


Veți fi mai puțin probabil să aveți cancer dacă mâncați spanac în fiecare zi

Când mănânci spanac în fiecare zi, acest lucru se întâmplă cu corpul tău: vei fi mai puțin probabil să faci cancer dacă vei mânca spanac în fiecare zi

Fitochimicalele (aka produse chimice pentru plante ) în spanac poate preveni cancerul, potrivit BBC Good Food . Spanacul conține clorofilă, ceea ce îl face verde (vă amintiți că ați învățat asta la școala elementară?). Un articol în Toxicologie alimentară și chimică Jurnalul a constatat că, la animale, clorofila din extractul de spanac ar putea scădea apariția tumorilor în anumite organe. S-a constatat că clorofila se leagă de agenții cancerigeni și ajută organismul să îi expulzeze.Pe lângă clorofilă, spanacul conține carotenoizi, care dau plantelor un roșu, portocaliu sau galben . Carotenoizii sunt un fitochimic care funcționează ca antioxidanți în organism. Antioxidanți oprește radicalii liberi din celulele dăunătoare, ceea ce menține pielea sănătoasă, dar această protecție împiedică creșterea cancerului, potrivit Linia de sănătate . Un articol în Jurnalul American de Nutriție Clinică a constatat că riscul de cancer pulmonar ar putea fi ușor redus prin consumul de carotenoizi în alimente, deși studiul a observat că rezultatele nu sunt semnificative. Oricum ar fi, consumul fitochimicelor prin spanac în fiecare zi nu vă va afecta sănătatea!


Consumați spanac în fiecare zi vă poate construi mușchii

Când mănânci spanac în fiecare zi, asta se întâmplă cu corpul tău: consumul de spanac în fiecare zi îți poate construi mușchii

Spanacul este o legumă verde cu frunze care conține un pumn mare de nitrați, care ajută la construirea mușchilor. Conform Bună menaj , nitrații vă pot ajuta să deveniți mai sportivi prin creșterea fluxului sanguin și susținerea mușchilor pe măsură ce se contractă.

Institutul Karolinska din Suedia a constatat într-un studiu că șoarecii care au ingerat nitrați aveau mușchi mai puternici decât șoarecii care nu i-au consumat. Un alt studiu privind nitrații publicat în Frontiere în fiziologie jurnalul a constatat că administrarea unui supliment cu nitrați dezvoltă fibrele din mușchii dumneavoastră. Nitrații fac, de asemenea, contracțiile musculare eficiente, astfel încât organismul să poată efectua antrenamente de intensitate ridicată mai mult timp, potrivit unui articol publicat în Jurnalul de fiziologie aplicată .


Un alt mod în care spanacul întărește mușchii este prin hormon ecdysterone . Într-un studiu realizat de Universitatea Liberă din Berlin , sportivii care au luat pastile cu acest hormon au văzut o creștere semnificativă a masei musculare. De asemenea, au reușit să ridice mai multă greutate după ce cele zece săptămâni ale studiului au crescut. Impresionant!

Ați putea fi mai predispus la dezvoltarea pietrelor la rinichi dacă mâncați spanac în fiecare zi

Când mănânci spanac în fiecare zi, asta se întâmplă cu corpul tău: ai putea fi mai predispus la dezvoltarea pietrelor la rinichi dacă mănânci spanac în fiecare zi

Ați putea fi surprins să aflați că există un dezavantaj în a mânca spanac în fiecare zi. Se pare că spanacul conține o substanță chimică care, dacă este ingerată într-o cantitate prea mare, poate contribui la calculii renali. Vai!

Harvard Health nume de spanac în lista lor de alimente „care formează piatră”. Site-ul explică modul în care se dezvoltă pietrele la rinichi, scriind: „Pietrele la rinichi se formează atunci când anumite substanțe chimice devin suficient de concentrate în urină pentru a forma cristale”. Pietrele continuă să devină mai mari și apoi se deplasează în tractul urinar. Atunci lucrurile devin dureroase, deoarece piatra se poate lăsa acolo și poate face ca urina să se retragă.

Harvard Healtha explicat că pietrele se întâmplă atunci când calciu se amestecă cu o altă substanță chimică. Oxalatul, ca cel care se găsește în spanac, este un vinovat obișnuit. Vestea bună este că, de obicei, este nevoie de o cantitate mare pentru a provoca acest efect secundar inconfortabil. Este întotdeauna o idee bună să bei multă apă pentru a te asigura că sistemul tău devine spălat. Publicația a recomandat, de asemenea, consumul de sucuri de citrice, cum ar fi suc de portocale, care pot ajuta la prevenirea calculilor renali.


Consumul de spanac în fiecare zi vă va menține inima sănătoasă

Când mănânci spanac în fiecare zi, acest lucru se întâmplă cu corpul tău: consumul de spanac în fiecare zi îți va menține inima sănătoasă

După cum arată cercetarea, consumul de spanac în fiecare zi este minunat pentru inima ta. Acest lucru se datorează glicolipide găsite în spanac, deoarece ajută organismul să producă oxid nitric, un vasodilatator natural . Acest tip de moleculă face ca vasele de sânge să se dilate și atunci când vasele de sânge sunt mai deschise, există mai puțină presiune asupra inimii. Sângele se mișcă apoi prin corp mai ușor și tensiunea arterială este scăzută, așa cum afirmă Clinica Mayo .

Oxidul nitric din spanac înseamnă, de asemenea, că veți avea un risc scăzut de a dezvolta ateroscleroză. In conformitate cu Clinica Mayo , această afecțiune se întâmplă atunci când colesterolul și alte materiale se acumulează în artere. Acest lucru îngroșează vasele de sânge și le face rigide, ceea ce face dificil fluxul de sânge din inimă în corp. Uneori, această placă poate deveni un cheag de sânge. Aceasta este în mod evident o afecțiune gravă, dar este posibil să se prevină. O modalitate bună de a face acest lucru este consumând o dietă sănătoasă, inclusiv spanac.

Este posibil să puteți preveni diabetul consumând spanac în fiecare zi

Când mâncați spanac în fiecare zi, acest lucru se întâmplă cu corpul dumneavoastră: este posibil să puteți preveni diabetul consumând spanac în fiecare zi.

Magneziul din spanac ajută la solidificarea legumei ca un superaliment. Conform Astăzi , magneziul menține glicemia reglementată, ceea ce este important pentru a reduce riscul de a dezvolta diabet. La fel de, Linia de sănătate remarcat, persoanele cu diabet au adesea niveluri scăzute de magneziu în sânge, deoarece acesta trece prin urinare.

Cu toate acestea, vă puteți asigura că obțineți suficient magneziu incluzându-l în dieta dvs. prin alimente precum spanacul. ConformSănătate de zi cu zi, „1 cană de spanac conține 6% din valoarea zilnică de magneziu”. Este destul de semnificativ pentru o cantitate atât de mică de alimente.

Linia de sănătatea explicat în continuare că administrarea suplimentelor de magneziu prin pastile poate duce la toxicitatea magneziului și, după cum se pare, vine cu unele efecte secundare incomode. Ingestia de magneziu în fiecare zi prin dietă, pe de altă parte, nu prezintă același risc, deoarece corpul dumneavoastră este capabil să elimine orice supliment. Acesta este doar un alt motiv pentru a alege spanacul!

Consumul de spanac în fiecare zi vă va ajuta să vă simțiți mai plini mai mult și să mâncați mai puțin

Când mănânci spanac în fiecare zi, acest lucru se întâmplă cu corpul tău: consumul de spanac în fiecare zi te va ajuta să te simți mai plin mai mult și să mănânci mai puțin

O cană de spanac conține trei procente din valoarea zilnică recomandată de fibre, conform De sine . Desigur, dacă mănânci spanac mare salată în fiecare zi, puteți crește cu ușurință cantitatea de fibre pe care le puteți consuma într-o singură ședință.

Salatele de spanac sunt o altă idee bună pentru cei care doresc să slăbească, deoarece fibra vă poate ajuta să vă mențineți foamea la distanță și să vă faceți să vă simțiți mai plini pentru mai mult timp, potrivit publicației. Fibrele fac acest lucru prin încetinirea digestiei alimentelor de către organism. Organismul nu este capabil să digere fibrele ca și cum ar putea digera alte molecule, astfel încât fibra trece prin corp intact, potrivit Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan .

În plus, Clinica Mayo a menționat că alimentele bogate în fibre au, de asemenea, un conținut scăzut de calorii - un alt bonus pentru pierderea în greutate. Site-ul a subliniat, de asemenea, că alimentele bogate în fibre necesită de obicei mai mult timp pentru a mânca, ceea ce înseamnă că veți fi mai puțin probabil să mâncați în exces. Asigurați-vă că beți multă apă și beți multă apă pentru a ajuta fibrele să-și facă treaba.

Consumul de spanac în fiecare zi vă poate ajuta să vă reduceți inflamația

Când mâncați spanac în fiecare zi, acest lucru se întâmplă cu corpul dumneavoastră: consumul de spanac în fiecare zi vă poate ajuta să vă reduceți inflamația

fitochimicale în spanac - adică acele substanțe chimice remarcabile din plante care previn cancerul - împiedică inflamația, potrivit BBC Good Food . De fapt, un studiu din 2014 publicat în Cercetare nutrițională Jurnalul a menționat că inflamația a fost legată de mai multe boli cronice, dar spanacul poate fi în măsură să ajute. Cum? La fel de bine caMancare bunaexplicat, spanacul conține carotenoizi, un produs fitochimic care „promovează sănătatea”, care acționează ca antioxidanți .

Spanacul conține și fitochimic luteina , care este asociat în special cu scăderea inflamației și, prin urmare, cu un risc scăzut de boli de inimă. Un studiu în Ateroscleroza Jurnalul a constatat că cu cât mai multă luteină era în organism, cu atât mai puțină inflamație era prezentă.

Nitrat s, o altă componentă a spanacului, protejează în continuare împotriva inflamației, așa cum sa afirmat într-un studiu publicat în Recenzii nutriționale jurnal. Și, ca și când nu ar fi fost de ajuns, glicolipidele din spanac se potde asemeneacombate inflamația, un studiu din 2015 publicat în ACS Biologie chimică încheiat. Vorbește despre un superaliment!

Dacă mănânci spanac în fiecare zi, îți poți reduce colesterolul

Când mănânci spanac în fiecare zi, asta se întâmplă cu corpul tău: dacă mănânci spanac în fiecare zi, îți poți reduce colesterolul

Consumul de spanac în fiecare zi vă poate reduce de fapt colesterolul, datorită conținutului său de fibre, potrivit WebMD . În plus, Linia de sănătate a raportat că oxidul nitric, rezultat al nitraților din spanac, menține vasele de sânge dilatate, ceea ce la rândul său reduce riscul de colesterol, deoarece colesterolul se poate acumula în artere și determina-i sa devina mai ingusti . Sângele nu curge la fel de bine cu colesterolul ridicat - și asta înseamnă probleme viitoare, inclusiv hipertensiunea arterială și riscul de infarct.

Luteina găsită în spanac joacă, de asemenea, un rol în prevenirea colesterolului ridicat. Într - un studiu pe animale publicat în Jurnalul de nutriție ,luteina a fost capabilă să prevină lipirea colesterolului și acumularea în artere. Dar acesta nu este singurul rol al luteinei în combaterea colesterolului. De asemenea are proprietăți antiinflamatorii , echipându-l pentru a lupta împotriva inflamației corpului tău. Și, conform Sănătate , colesterolul ridicat provoacă un „răspuns inflamator” în organism. Acest răspuns face ca colesterolul să se acumuleze și mai rapid - un ciclu cu adevărat vicios. Consumul de spanac și, prin urmare, consumul de luteină, combate totuși ciclul inflamației și al colesterolului.

Dacă mâncați spanac în fiecare zi, vă puteți împiedica corpul să absoarbă nutrienți

Când mănânci spanac în fiecare zi, acest lucru se întâmplă cu corpul tău: dacă mănânci spanac în fiecare zi, ai putea să-ți împiedici corpul să absoarbă nutrienții

Consumul de spanac în fiecare zi este un obicei incontestabil sănătos. Dacă faceți acest lucru, corpul dvs. are destule substanțe nutritive, desigur. Cu toate acestea, consumul de prea mult spanac poate de fapt oprește-ți corpul să absoarbă toți acei nutrienți buni . Vinovatul? Un pic găsit în spanac numit oxalat.

Oxalatul nu numai că poate provoca pietre la rinichi, dar este considerat și un „anti-nutrient”, așa cum se afirmă într-un studiu publicat în revista științifică Molecule și este prezent la niveluri ridicate în spanac. Studiul a afirmat că nivelurile ridicate de oxalat împiedică organismul să absoarbă minerale nutritive. Se fac eforturi în agricultură pentru creșterea spanacului cu niveluri mai scăzute de oxalat, dar, deocamdată, fiți conștienți de cantitatea de spanac pe care o consumați, astfel încât să nu riscați să vă inhibați absorbția nutrienților. De asemenea, vă puteți asigura că mâncați alimente cu nitrați , ca carne și citrice , care poate regla oxalatul, conform studiului.

Consumul de spanac în fiecare zi vă va menține ochii sănătoși

Când mănânci spanac în fiecare zi, asta se întâmplă cu corpul tău: consumul de spanac în fiecare zi îți va menține ochii sănătoși

Consumul de spanac în fiecare zi poate face bine întregului corp, dar estemai alesbenefic pentru dumneavoastră ochi frumosi . Conform WebMD , consumul de spanac vă poate proteja ochii de daunele provocate de soare, ceea ce, așa cum se întâmplă, vă poate reduce și riscul de a dezvolta cataractă (o afecțiune în care lentilele ochiului se înnorează).

Doi antioxidanți conținuți în spanac vă avantajează ochii: luteina și zeaxantina. Cercetători la Universitatea de Stat din Ohio au reușit să demonstreze legătura dintre daunele UV și cataracta în studiul lor. Nu numai asta, dar s-a constatat că luteina și zeaxantina din spanac scad indicația de deteriorare a soarelui pe lentilă cu până la 60%.

Acești antioxidanți, de asemenea, vă protejează ochii de degenerescența maculară, o afecțiune care poate provoca în cele din urmă orbire. Un studiu au constatat că șansele de a dezvolta o formă avansată de degenerescență maculară au scăzut cu aproximativ 43%, când dieta unei persoane a inclus o mulțime de luteină și zeaxantină, spre deosebire de un aport minim.

Consumul de spanac poate preveni demența în fiecare zi?

Când mănânci spanac în fiecare zi, acest lucru se întâmplă cu corpul tău: consumul de spanac în fiecare zi poate preveni demența?

O cheie pentru prevenire demenţă , o afecțiune cauzată de deteriorarea celulelor creierului, consumă antioxidanți. Potrivit unui studiu publicat în Neurologie ,participanții care au consumat niveluri ridicate de verdeață cu frunze, cum ar fi spanacul, s-au dovedit a fi cu 11 ani mai tineri la vârsta creierului decât cei care au consumat un nivel scăzut de verdeață. Cercetătorii au emis ipoteza că luteina face parte din motivul pentru care spanacul a avut acest efect pozitiv asupra creierului.

În plus, demența și boala Alzheimer au fost legate de inflamație, potrivit un studiu înNeurobiologia îmbătrânirii , dar din fericire spanacul este bine echipat pentru a lupta împotriva inflamației. Se întâmplă, de asemenea, să fie o soluție foarte ușoară.

„Întrucât scăderea capacității cognitive este esențială pentru boala Alzheimer și demențe”, a declarat Martha Clare Morris, asistentă pentru cercetarea comunității la Centrul Medical al Universității Rush. Alzheimers.net „Creșterea consumului de legume cu frunze verzi ar putea oferi un mod foarte simplu, accesibil și neinvaziv de a vă proteja potențial creierul de boala Alzheimer și demență”.

Puteți ajuta la prevenirea unui accident vascular cerebral mâncând spanac în fiecare zi

Când mănânci spanac în fiecare zi, acest lucru se întâmplă cu corpul tău: poți ajuta la prevenirea unui accident vascular cerebral consumând spanac în fiecare zi

Mâncând spanac în fiecare zi înseamnă că vei primi o cantitate bună de potasiu , care scade tensiunea arterială, menține vasele de sânge relaxate și ajută la prevenirea sodiului din alimentele sărate care să provoace hipertensiune arterială. Reglarea tensiunii arteriale este, de asemenea, modul în care potasiul previne accidentul vascular cerebral.

Consumul de prea mult sodiu copleșește rinichii, astfel încât să nu poată filtra totul, potrivit Harvard T.H. Școala de sănătate publică Chan . Acest lucru face ca sodiul să se acumuleze în corp și atunci când se întâmplă acest lucru, corpul încearcă să se țină de orice apă are pentru a echilibra nivelul ridicat de sodiu. Cu toate acestea, mai multă apă înseamnă mai mult sânge în corp, forțând inima să lucreze mai mult. Această presiune asupra inimii poate face vasele de sânge rigidă, ceea ce poate duce la tensiune arterială crescută și accident vascular cerebral.

În plus față de potasiu, nitrații din spanac pot, de asemenea, să acționeze pentru a preveni accidentele vasculare cerebrale, potrivit Harvard Health . Deoarece nitrații relaxează vasele de sânge la fel ca potasiul, substanța chimică împiedică tensiunea arterială să crească în mod periculos și posibil să conducă la accident vascular cerebral.

Consumul de spanac în fiecare zi vă va ajuta să vă simțiți mai fericiți

Când mănânci spanac în fiecare zi, asta se întâmplă cu corpul tău: consumul de spanac în fiecare zi te va ajuta să te simți mai fericit

Spanacul este bun pentru sănătatea ta fizică, dar este benefic și pentru sănătatea ta mentală? După cum se dovedește, consumul de spanac în fiecare zi poate ajuta într-adevărte fac mai fericit. De fapt, verdele cu frunze este considerat un „aliment antidepresiv”, așa cum se afirmă într-un studiu publicat în Jurnalul Mondial de Psihiatrie . Studiul a afirmat că nutriția este strâns legată desănătatea creierului. Mai exact, magneziul, care poate fi găsit în spanac, ajută la prevenirea depresiei.

Când aveți un conținut scăzut de fitonutrienți, cum ar fi magneziul, din păcate, sunteți expus riscului de simptome ale depresiei și, din păcate, aproape 50% dintre americani au un nivel scăzut de magneziu, potrivit unui studiu realizat în Recenzii nutriționale , deci este o problemă obișnuită.

Din fericire, creșterea aportului de magneziu vă va face să vă simțiți mai fericiți, deoarece vă afectează nivelul de serotonină, un produs chimic pentru creier legat de dispoziție. Conform Psihologia Astăzi , spanacul fiert are o cantitate semnificativă - aproximativ 160 miligrame - de magneziu pe cană. Articolul a explicat în continuare că consumul de magneziu poate face ca medicamentele antidepresive să fie mai eficiente și posibil să prevină necesitatea unor doze mai mari de medicamente.

Alții Sunt Interesați

Facebook instagram